Soorten

Soorten veranda’s

Er zijn verschillende soorten veranda’s. Het onderscheid zit vooral in de gebruikte materiaal soorten. De veranda bestaat uit het frame, oftewel de dragende structuur en de dakbedekking. Het frame kan gemaakt worden van hout, aluminium of kunststof. Hiervan is hout relatief goedkoop, maar het vereist ook het meeste onderhoud. Aluminium behoeft veel minder onderhoud en geeft een veel modernere uitstraling. Sommigen houden hier juist van, maar anderen geven juist de voorkeur aan het warme en authentieke gevoel dat hout geeft.

Kunststof

Kunststof tot slot is volledig onderhoudsvrij. Het is sterk en gaat in principe levenslang mee. De tijd dat kunststof lelijk is behoort ook tot het verleden. Kunststof is verkrijgbaar in elke kleur en met hout of metaal look. Het dak van de veranda kan van hetzelfde materiaal gemaakt worden. Het is ook mogelijk om het dak in te richten met glazen panelen. Op die manier krijgt de veranda zeer veel licht binnen en heeft u ook uitzicht naar boven wat een enorm gevoel van ruimte geeft. Aan de andere kant is het bij een glazen dak wel weer raadzaam om na te denken over extra zonnewering. Onze experts kunnen u hierover adviseren.

Maatwerk

Een veranda is niet iets dat uit het magazijn komt en aan uw huis vast geklikt wordt. Er komt veel maatwerk bij kijken en uw wensen zijn hierbij leidend. Neem dus contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken, of vraag tot wel 6 offertes aan!